Overzicht opleidingen Getuigschrift Beroepsgoederenvervoer (ondernemers opleiding)

Gezien de hoeveelheid lesstof en de zwaarte hiervan, adviseren wij om de opleiding in meerdere delen te volgen. Het is ook mogelijk om de opleiding per module te volgen. U dient echter binnen 5 jaar alle modulen te hebben behaald om de verschillende deelcertificaten om te kunnen wisselen voor het (complete) Getuigschrift, anders vervalt datgene dat ouder is dan vijf jaar en dient u hiervoor het examen opnieuw met goed gevolg af te leggen. Naast het volgen van de lessen is ons advies om toch ten minste 4 tot 6 uur per week vrij te maken voor thuisstudie en het maken van opgaven. U dient dus rekening te houden met deze extra studiebelasting.

Reguliere opleiding

Deze (ondernemers) opleiding biedt de mogelijkheid om uzelf voor te bereiden op het examen. In een tijdsbestek van een aantal weken is het mogelijk om alle modulen op een bepaalde locatie te volgen.

Hierbij zijn, afhankelijk van de opleidingsperioden, verschillende varianten mogelijk. Zeker omdat tegenwoordig de mogelijkheid bestaat om zelf uw examenmoment te kiezen, kunt u stap voor stap zonder tijd te verliezen de hele opleiding in relatief korte tijd volgen. U volgt bv. een blok met de modulen Bedrijfsmanagement en Personeelsmanagement en legt hiervoor aansluitend computerexamen af op een locatie van het CBR.

Hierna volgt u bv. het blok Wegvervoer Goederen en Internationaal Goederen en sluit ook deze vakken af met computerexamens. Daarna volgt u Financieel management en Calculatie. Deze modulen worden sinds kort eveneens digitaal geëxamineerd, op een examenlocatie van het CBR. De opleiding kan kort voorafgaand aan de examens gevolgd worden. Wilt u echter liever wat meer tijd investeren om u goed voor te bereiden om de examens, geen probleem! Met uw digiD kunt u zelf uw examenmoment én -locatie bepalen.

U hebt uiteraard de keuze om de indeling en volgorde van de vakken zelf te bepalen, hiervoor geeft het lesrooster de mogelijkheden per locatie aan, kijk hiervoor in het menu hierboven de pagina Lesrooster.

Intensieve opleiding

Hiervan hebben we diverse varianten, namelijk Sturen op cijfers (SOC), Leiding en organisatie (LEO) en Transport als basis (TAB).

Sturen op Cijfers

Er is de mogelijk om de modulen Financieel Management en Calculatie in één week te volgen. In vijf dagen tijd, wordt u voorbereid op de examens en deze opleiding, Sturen op cijfers, is daardoor heel intensief. U volgt méér lesuren dan bij de reguliere opleidingen en de groepen zijn kleiner. Met name voor diegenen die wat meer moeite hebben met studeren, onregelmatige diensten draaien en niet exact weten wanneer ze wel of niet aanwezig kunnen zijn, zou dit een uitkomst kunnen zijn.
Het examen voor de module Financieel management kan vrijwel dagelijks worden gedaan op één van de 22 CBR examenlocaties. Calculatie echter heeft een beperkt aantal examenmogelijkheden. Dit wordt op maandagen in de even weken geëxaminmeerd. Onze planning is hierop afgestemd.
De lestijden van deze intensieve opleiding zijn van 09.00 uur – ca. 15.00 uur, met een lunchpauze van 12.00 uur – 13.00 uur. De intensieve opleiding wordt afwisselend georganiseerd in Rotterdam/Leidschendam, Heesch of Deurningen (Frans op den Bult). Bij voldoende belangstelling wordt deze opleiding uiteraard ook georganiseerd in andere plaatsen. De lunch is ook hier inbegrepen in de opleidingskosten.

Leiding en Organisatie

Evenals de opleiding Sturen op cijfers is het ook mogelijk om de modulen Bedrijfsmanagement en Personeelsmanagement op een vergelijkbare manier te doen. De opleiding “Leiding en organisatie” beslaat 3 dagen (2 dagen boor Bedrijfsmanagement en 1 dag Personeelsmanagement), eveneens van 09.00 uur tot 15.00 uur, met een uitgebreide lunch tussen de middag.
Omdat de examens voor Bedrijfsmanagement en Personeelsmanagement niet afhankelijk zijn van bepaalde data maar vrijwel dagelijks per computer geëxamineerd worden op een CBR locatie, kunnen we deze op ieder willekeurig moment organiseren. In principe gaan we van start ofwel bij Frans op den Bult in Deurningen (Hengelo), in Heesch (Cultureel Centrum de Pas) of in Rotterdam (Mesa), maar mocht er in andere regio’s voldoende interesse zijn, dan kunnen we het natuurlijk ook daar organiseren.

Transport als Basis

Bij de spoedopleiding “Transport als basis” bent u gedurende 3 dagen, in één week bezig met de modulen Wegvervoer Goederen deel 1 (wet- en regelgeving) en Wegvervoer Goederen deel 2 (operationeel transport). Deze modulen worden ook per computer geëxamineerd, dus ook nu kunnen we op ieder gewenst moment van start gaan, zowel in Deurningen, als in Heesch, als in het westen des lands. Opzet en lestijden zijn gelijk aan die van “Sturen op cijfers” en “Leiding en organisatie”.

Het (concept) lesrooster maakt de hiervoor genoemde informatie wellicht inzichtelijker, als het gaat om welke opleiding wanneer in welk tijdsbestek georganiseerd wordt. Kijk hiervoor in het menu bij Lesrooster.

Zelfstudie

Uiteraard kunt U de cursus ook als zelfstudie (schriftelijk) bij ons volgen. U bepaalt zelf wanneer u begint en wanneer u studeert. Of dat nu in het weekend is, ‘s avonds, ‘s nachts of op welke tijd dan ook, U bent daar geheel vrij in. Deze opleiding vergt veel eigen inzet en zelfdiscipline. Houd U er rekening mee dat indien u slechts weinig tijd hebt om te studeren, deze zelfstudie variant veel meer tijd vergt dan de mondelinge opleiding. Daarnaast kunt U ook beginnen met zelfstudie, daarna overstappen naar de reguliere dag- of avondcursus of naar de intensieve opleiding.
Indien u “opwaardeert” naar een mondelinge opleiding, betaalt u slechts het verschil in kosten bij, opwaarderen kan altijd, mits binnen een redelijke termijn.

Privé-les

Er zijn omstandigheden waarin privé-les de beste keuze is, bijvoorbeeld omdat u een hogere opleiding hebt of omdat uw situatie dit vereist. Een privé opleiding behoort tot de mogelijkheden. Deze cursus wordt geheel naar uw wensen gegeven, er hangt echter wel een ander prijskaartje aan dan aan de andere opleidingen. Advies en offerte op aanvraag.

In Company

Ook de zogenaamde “in company” opleidingen behoren tot de mogelijkheden. Indien vanuit één bedrijf meerdere kandidaten (met een bepaald minimum) de opleiding willen volgen, kan -in overleg- de opleiding desgewenst intern op het bedrijf worden verzorgd. Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u kontakt opnemen met OUB bv, opdat de mogelijkheden kunnen worden doorgenomen.

adres

Nieboerweg 71
2583 JV  DEN HAAG

KvK 27149365
BTW nr 8029.44.681B01

details

email

info@oub.nl

social media

Neem contact op!

Heeft u vragen? Stuur een bericht en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search