Skip to content

Het verhaal achter OUB

Wanneer u als eigen rijder aan de slag wilt, of als ZZP'er in de transport, dan is de NIWO vergunning verplicht.

OUB bv is een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de Opleiding voor het getuigschrift beroepsgoederenvervoer over de weg, ook wel de Opleiding Transportondernemer of het Patroonsdiploma genoemd. OUB leidt op voor de zogenaamde transportvergunning of de NIWO vergunning. Wanneer u als eigen rijder aan de slag wilt, of als ZZP’er in de transport, dan is dit ondernemersdiploma verplicht     

Ons doel

Ons doel als opleidingsinstituut OUB bv is dat u slaagt voor het examen waarvoor u bij ons de opleiding volgt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u plezier hebt in de studie en uiteraard ook ná uw examen de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen. Uw belang staat voorop!

Wil Olbertz

Halverwege de jaren tachtig is OUB opgericht door de heer W.J.A. Olbertz, velen kennen hem als Wil of “Piet artikel”. (Wil kende alle artikelen van allerhande wetten letterlijk uit zijn hoofd). Terwijl hij zelf nog bezig was met de opleiding (die destijds uit 12 vakken bestond), is hem gevraagd of hij cursisten kon begeleiden en trainen. Nadat hij zelf zijn diploma heeft behaald, is hij zich gaan specialiseren in de opleiding voor ondernemers in de transport. Daaruit voortvloeiend is OUB ontstaan. Zijn motto was: “Als je iets doet, dan doe je het goed.” Met dit motto in het achterhoofd richt OUB bv zich dan ook expliciet op deze opleiding. Dit is wat we doen en inmiddels mogen we terugkijken op bijna 40 jaar ervaring. Op basis hiervan mogen we concluderen dat we specialist zijn op het gebied van de ondernemersopleiding in de transport. Alle docenten en medewerkers van OUB hebben zelf het getuigschrift behaald en weten dus precies voor welke uitdagingen u kunt komen te staan. Het zijn mensen met een schat aan ervaring en weten dus heel goed hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ieder heeft z’n eigen specialisatie, met andere woorden: de juiste docent op de juiste plek!

Helaas is Wil op 3 januari 2014 overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn inspiratie en passie heeft hij echter al jaren daarvoor overgebracht op de docenten en zijn opvolgster. Met dezelfde passie, het plezier en de ambitie als Wil had, werken alle medewerkers en docenten van OUB nog steeds.

Onze docenten

Wij werken alleen met de beste mensen. Korte lijntjes,
een informele sfeer en plezier in wat we doen vinden wij
belangrijk, zowel intern als naar onze leerlingen.

Yvette

Yvette

Docent C, Wg1, Wg2
Bart

Bart

Docent F, B, P
Jose

José

Docent F, B
Silhouette_Man

René

Docent C, Wg1, Wg2
Silhouette_Vrouw

Mirjam

Docent C
Adriana

Adriana

Aankomend docent Wg2