Examenoverzicht 2023

De divisie CCV van het CBR voert de examens voor het ondernemersdiploma voor de transportsector uit. Voorheen werd dit gedaan door de ‘Stichting Examenbureau Beroepsvervoer (SEB)’.
Voor meer informatie over de examens zie de website van CBR-CCV Ondernemersexamens.

Houd u de website van het CBR in de gaten met betrekking tot de corona maatregelen: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

Examenkosten
Module Financieel Management €164,50
Module Calculatie €164,50
Module Bedrijfsmanagement €140,95
Module Personeelsmanagement €140,95
Module Wegvervoer Goederen deel 1 €140,95
Module Wegvervoer Goederen deel 2 €140,95
Totaal €892,80

Tarieven voor het examen 2023 (BTW vrijgesteld). Prijzen voor de examens onder voorbehoud van wijzigingen en volgens opgave van CCV/CBR

De kosten voor een vrijstellingsverzoek bedragen € 26,35

Examen aanvragen kan eenvoudig en snel via “Mijn CBR”. U moet wel eerst inloggen met uw eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van uw gegevens als u een openbare computer gebruikt en vergeet vooral niet om weer uit te loggen. U kunt zich daarnaast voor een ondernemersexamen ook inschrijven door middel van het aanmeldingsformulier van het CBR.
Er kan computerexamen gedaan worden in Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Rijswijk, Eindhoven, Hoogeveen, Enschede, Breda, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Venlo,  Utrecht, Leusden, Goes, Deventer, Haarlem, Schelluinen en Zwolle. Op de website van het CBR kunt u het volledige overzicht bekijken. (klik hier voor de volledige adresgegevens)

LET OP:
 Houd er rekening mee dat u tijdig uw examenaanvraag instuurt. Voor de digitale examens dient u rekening te houden met een termijn van minimaal 10 dagen, kijkt u echter niet raar op als er op de door u gewenst locatie een langere wachttijd is.
Voor alle examens geldt dat kandidaten pas worden opgeroepen voor een examen nadat de complete aanvraag én de betaling bij CCV is ontvangen.

Wilt u nu zich inschrijven voor één of meerdere examens? Klikt u dan hier.

Slagingspercentages

Een vraag die regelmatig gesteld wordt aan onze medewerkers en docenten is: “Wat zijn de slagingspercentages van OUB?”
Het spreekt voor zich dat we deze vraag zonder enige moeite kunnen beantwoorden, maar…….

Stél dat het grootste gedeelte van onze kandidaten een niet Nederlandstalige achtergrond heeft, óf de respectabele leeftijd van 60 jaar al enige tijd geleden gepasseerd is, óf  heel veel moeite heeft met het aanleren van theoretische kennis, óf te kampen heeft met dyslexie of dyscalculie, of een hersenbeschadiging, of om andere redenen meer moeite heeft dan “de gemiddelde leerling” met de studie (waarbij aangetekend moet worden dan “de gemiddelde leerling” niet bestaat, niemand is immers “gemiddeld”, iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen kwaliteiten), en u krijgt bijvoorbeeld het antwoord: “73%”. Dan is dit antwoord absoluut ongeloofwaardig. We kunnen als opleidingsinstituut ontzettend ons best doen, ons méér dan bovenmatig inspannen voor onze klanten maar uiteindelijk moeten onze klanten het examen afleggen.
Aan de andere kant, stel dat 9 van de 10 kandidaten een hbo – of universitaire achtergrond heeft, meerdere titels heeft en een schat aan ervaring in de transportsector en we geven hetzelfde antwoord op de vraag: “73%”. Dan zouden we ons heel serieus achter onze oren moeten krabben. Dat zou dan beslist geen “score” zijn om trots op te zijn.

Verder is het antwoord op de vraag wat de slagingspercentages zijn, heel makkelijk veel mooier te maken dan de werkelijkheid. Iemand die veel moeite heeft met een bepaalde module, zal mogelijk pas na 3 keer examen doen, dit vak met succes kunnen afsluiten. Wat is het slagingspercentage dan? Uiteindelijk 100%, maar wel héél erg gekleurd weergegeven!

Onze kandidaten hebben alle genoemde achtergronden en meer. De oudste leerling tot dusver was een meneer van 74, die op zijn oude dag eindelijk tijd vond om zijn hobby (verhuizen) te gaan beoefenen maar daartoe wél een vergunning nodig had, onze jongste leerlingen ooit waren (inmiddels een flink aantal jaren geleden), een bijzonder slim kereltje van 9 (!!!) jaar en een  geweldig lieve dame van 14. We hebben mensen opgeleid met een Nederlandse taalachtergrond, maar ook Turks, Marokkaans, Engels, Iers, Afghaans, Portugees, Peruaans, Irakees, Iranees, Ethiopisch, Surinaams, Russisch, Japans, Oekraïens, Zweeds, Frans, enz. Er zijn leerlingen geweest die een zeer ernstige vorm van dyslexie en dyscalculie hebben, maar ook mensen die doof zijn. Stuk voor stuk unieke, mooie mensen met ambitie en doorzettingsvermogen. En dat maakt ons werk ongelofelijk uitdagend, interessant, soms ook lastig maar altijd leuk en afwisselend!

Kortom: we durven zonder schroom onze slagingspercentages te vermelden maar doen dit bewust niet. U wordt er immers niets wijzer van.
(ter geruststelling, áls we, zoals altijd zeer kritisch, naar de resultaten van onze leerlingen kijken, dan kunnen we u eerlijk zeggen dat we trots zijn op deze resultaten en daarmee op de slagingspercentages).

adres

Nieboerweg 71
2583 JV  DEN HAAG

email

info@oub.nl

social media

Neem contact op!

Heeft u vragen? Stuur een bericht en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search