Over ons

Het verhaal achter OUB

OUB bv is  een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de Opleiding voor het getuigschrift beroepsgoederenvervoer over de weg, ook wel de Opleiding Transportondernemer of het Patroonsdiploma genoemd.
OUB leidt op voor de zogenaamde transportvergunning of de NIWO vergunning. Wanneer u als eigen rijder aan de slag wilt, of als ZZPer in de transport, dan is dit ondernemersdiploma verplicht.
Interesse? Lees vooral verder!

Halverwege de jaren tachtig is OUB opgericht door de heer W.J.A. Olbertz, velen kennen hem als Wil of “Piet artikel”. (Wil kende alle artikelen van allerhande wetten letterlijk uit zijn hoofd). Terwijl hij zelf nog bezig was met de opleiding (die destijds uit 12 vakken bestond), is hem gevraagd of hij cursisten kon begeleiden en trainen. Nadat hij zelf zijn diploma heeft behaald, is hij zich gaan specialiseren in de opleiding voor ondernemers in de transport. Daaruit voortvloeiend is OUB ontstaan. Zijn motto was: “Als je iets doet, dan doe je het goed.” Met dit motto in het achterhoofd richt OUB bv zich dan ook expliciet op deze opleiding. Dit is wat we doen en inmiddels mogen we terugkijken op bijna 40 jaar ervaring. Op basis hiervan mogen we concluderen dat we specialist zijn op het gebied van de ondernemersopleiding in de transport. Alle docenten en medewerkers van OUB hebben zelf het getuigschrift behaald en weten dus precies voor welke uitdagingen u kunt komen te staan. Het zijn mensen met een schat aan ervaring en weten dus heel goed hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ieder heeft z’n eigen specialisatie, met andere woorden: de juiste docent op de juiste plek!

Helaas is Wil op 3 januari 2014 overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn inspiratie en passie heeft hij echter al jaren daarvoor overgebracht op de docenten en zijn opvolgster. Met dezelfde passie, het plezier en de ambitie als Wil had, werken alle medewerkers en docenten van OUB nog steeds.

De ondernemersopleiding voor het Getuigschrift beroepsgoederenvervoer is ook wel bekend als het Vakdiploma of Patroonsdiploma. U heeft oa. het getuigschrift van vakbekwaamheid nodig om uw vergunningen aan te kunnen vragen bij de NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie).

Ons doel als opleidingsinstituut OUB bv is dat u slaagt voor het examen waarvoor u bij ons de opleiding volgt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u plezier hebt in de studie en uiteraard ook ná uw examen de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen. Uw belang staat voorop!
Ons kantoor is gevestigd in Den Haag (Scheveningen) maar de opleidingen worden door het gehele land georganiseerd. Wij geven in de regio les zodat uw reistijd minimaal is. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat persoonlijke aandacht gewaarborgd is. Er worden tevens examentrainingen gegeven.

Bekijk de informatie op deze site, bel of e-mail ons en stel gerust al uw vragen. We sturen u met alle plezier een brochure toe. Dit kan zowel per post als per mail. Interesse? Laat het ons weten!

CRKBO gecertificeerd (BTW vrije levering)

Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

De Belastingdienst stelt inschrijving in het juiste CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor BTW-vrijstelling.

OUB bv is ingeschreven in dit register is kan hierdoor BTW-vrij leveren aan haar klanten. Dit houdt in dat particulieren niet nog eens 21% extra belasting hoeven te betalen. Heel interessant, immers als particulier is het niet mogelijk om omzetbelasting terug te vragen. Dat scheelt dus maar liefst 21% op de kosten van de opleiding. Voor bedrijven scheelt het daarnaast inspanningen. Deze hoeven niet eerst omzetbelasting af te dragen om dat vervolgens aan het einde van de aangifteperiode weer terug te vragen aan de fiscus.

Updates

Een groot deel van de updates en nieuwsberichten komt op Facebook te staan. Hebt u de OUB pagina al geliked?

adres

Nieboerweg 71
2583 JV  DEN HAAG

details

email

info@oub.nl

social media

Neem contact op!

Heeft u vragen? Stuur een bericht en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search